logo_fellini_w_domu.jpg

 

 

 MENU NA DOWÓZ / WYNOS

 

 

Polecamy zestawy:

 

Menu I - 60 zł

Pate z gęsich wątróbek z marynowanymi grzybkami shimej

Tortellone truflowe

Tiramisu

 

 

Menu II - 65 zł

Śledz marynowany na kruszonce tymiankowej

Tortellone nero di sepia z owocami morza

Ciasto czekoladowe

 

 

Menu III - 100 zł

Gravlax z łososia w buraczkach z piklami z marchewki

Gicz jagnięca w sosie własnym z pieczonym ziemniakiem i konfitowanym selerem

Panna cotta z mango

 

 

Menu IV - 120 zł

Krewetki po tajsku z chili, imbirem i kremem kokosowym z sałatką i foccacią

Krem z homara

Cielęce osso buco w sosie własnym z risotto truflowym i pieczonymi warzywami korzeniowymi

Tiramisu

 

 

 

MENU

 

Przystawki :

  Śledz marynowany na kruszonce tymiankowej   19

Gravlax z łososia w buraczkach z piklami z marchewki   26 zł

Krewetki po tajsku z chili, imbirem i kremem kokosowym z sałatką i foccacią   29 zł

Pate z gęsich wątróbek z marynowanymi grzybkami shimeji   22 zł

 

 

 Zupy :

 Krem z homara   38 zł

Zupa z ryb i owowców morza   29 zł

 

Domowe makarony (wytwarzane na miejscu z oryginalnej włoskiej mąki semola rimancinata):

 Tortellone nero di sepia z owocami morza  42 zł

Tortellone truflowe  37zł

Tortellone ze szpinakiem i ricottą  33 zł

Tagliatelle z polędwicą wołową i borowikami z pastą truflową  44 zł

Tagliatelle z krewetkami z chili, czosnkiem i pietruszką  41 zł

Papardelle z małżami św. jakuba i peczoną dynią  48 zł

Pappardelle z klopsikami mięsnymi w sosie pomidorowym  36 zł

 

 

Dania Główne :

Cielęce osso buco w sosie własnym z risotto truflowym i pieczonymi warzywami korzeniowymi   69 zł

 Sandacz smażony na maśle z gnocchi i pieczonym burakiem   55 zł

Risotto z owocami morza (krewetki, mule, kalmary, przegrzebek)   49 zł

Gicz jagnięca w sosie własnym z pieczonym ziemniakiem i konfitowanym selerem   69 zł

 

 

Desery :

Ciasto czekoladowe   16 zł

Panna cotta z mango   12 zł

Tiramisu   15 zł