Menu

underline

 Przystawki :

Marynowany słedź (matias) z żelem z pieczonych jabłek i gruszek 21 zł

 underline

Krewetki w emulsji winno-maślanej z chili i czosnkiem na kremowym puree z pietruszki 39 zł

underline

Mus z pieczonego bakłażana z ziołami  26
 
underline
 "Sweet & blue" plastry krwistej polędwicy wołowej z gruszką gotowaną w czerwonym winie
i sosem z gorzkiej czekolady  39 zł

underline

Foie gras na brioszce orzechowej z puree z palonego kalafiora  57zł

Zupy:

 underline

Zupa z ryb i owoców morza z szafranem 33 zł

underline

Krem z pieczonego kalafiora 24 zł

 underline

 

Domowe makarony:

underline

Taglitelle z polędwicą wołową w sosie putanesca (pomidory, oliwki, kapary, anchois) 44 zł

underline

Tagliatelle z pikantną kiłbaską Bocconcini z owocami morza  43 zł  

underline

Tortellone z owocami morza  43 zł

underline

Tortellone truflowe  37 zł

underline

Tortellone ze szpinakiem i ricottą  29zł

underline

 

  Dania główne :

  underline

Dorada pieczona w całości z risotto z zielonym groszkiem, kaparami,

oliwkami i majonezem cytrynowym 69 zł

  underline

 Łosoś smażony na maśle z cukinią, młodą kapustą i kaszą bulgur  59 zł

  underline

Stek z kalmara zsosem krewetkowym, kuskusem i grillowanymi warzywami  55 zł

underline

Kotleciki jagnięce z gnocchi szpinakowymi, sałatą rzymską, groszkiem

i sosem mietowym  87 zł

   underline

Stek z polędwicy z sosem rozmarynowym, gratin ziemniaczanym

i sałatką z warzyw sezonowych  89 zł

 

 Desery:

 

Mrożony deser cytrynowy (lemon curd) 26 zł

underline

 Tiramisu truskawkowe 26 zł