Menu

underline

 Przystawki

 

Opalany kozi ser z pesto z buraka, konfiturą figową i prażonymi orzechami pekan 46,-

 underline

Tatar z tuńczyka z  marynowaną kalarepą, majonezem wasabi i prażonym sezamem 59,-

underline

Krewetki w emulsji winno - maślanej z puree z pietruszki i migdałami 59,-
 
underline
"Sweet and blue" - plastry polędwicy wołowej, sos demi glace, gruszka, palona biała czekolada 64,-

underline

Mix antipasti - talerz włoskich wędlin i serów 48,-/1os

                                                                           96,-/2os

Zupy

 

Zupa z ryb i owoców morza z szafranem 43,-

underline

Krem z włoskich pomidorów ze straciatellą i grzankami ziołowymi 37,-

 

 

Domowe makarony

 

Totrellone truflowe  z borowikami w kremowym sosie 69,-

underline

Tortellone nero di seppia z owocami morza 80,-

underline

Tagliatelle z krewetkami w sosie winno - maślanym 79,-

underline

Tagliatelle z polędwicą wołową, borowikami w kremowym sosie truflowym 89,-

underline

Tagliatelle w kremowym sosie z pesto z buraka i straciatellą 69,-


Dania główne

 

Stek z Tuńczyka z czarną soczewicą, gremolatą i sałatką z kopru włoskiego 109,-

   underline

Stek z kalmara, gnocchi w sosie cytrynowo - kaparowym 85,-

    underline

Risotto z owocami morza 95,-

   underline

Pierś z kaczki marynowana w herbacie z gnocchi, kalarepą z szafranem i sosem demi glace 94,-

underline

Stek z polędwicy wołowej z gratin ziemniaczanym, pieczonymi warzywami korzeniowymi i sosem borowikowym 159,-

underline

Pieczona gicz jagnięca z risotto truflowym, burakiem pieczonym i sosem własnym 109,-

 

Desery

 

Tiramisu 36,-

underline

Creme Brulee 36,-